Amsterdam

För exakt två veckor sedan så strosade jag och Fredric runt mysiga kanaler och gator i Amsterdam! Det var min och Fredrics första resa tillsammans och en rätt så spontan sådan, men jag kan inte säga annat än att jag är mer än nöjd! Tidigare har jag varit i stora mode städer som Paris, London och NY men ingen av dem hade samma moderna känsla som Amsterdam. Personlig stil hyllas mer och mer i dagens läge, och det är nånting alla verkar lyckas med i Amsterdam, medan det också ser fräsht och snyggt ut (och då menar jag typ allt jag satte blicken på). De är också väldigt ny tänkande med sina cyklar och nu som då såg man el bilar som stod och blev laddade, vilket jag blev glad att se eftersom jag tycker om miljövänligt. 
Shoppingen var super bra, speciellt vintage butikerna tyckte jag riktigt mycket om som var fyllda med gamla godingar till bra priser. Hittade bl.a. ett par Nike Air Force 1 för 30€.
Det finns massor av olika museér i Amsterdam, vi gick på två stycken nämligen Rijks Museum och Hemp Museum det ena större än det andra men båda väldigt intressanta. Rijks Museum är ett jätte stort museum med konst från ca 800 - 1960 talet alltså 1160 år av konst. Det ni! Hemp museum var ett mycket mindre museum inte långt ifrån vårt hotell där de berättade om hampans långa historia med människan samt om vad den kan användas till. En väldigt varierande (och underskattad)växt som kan användas till så otroligt mycket, mer än 10 000 olika saker.
Vi besökte också Amsterdams största stads park Vondelpark, jätte mysig park där lokala amsterdam bor hängde med sin familj och vänner efter arbetet, cyklade runt och njöt av vädret. 
När vi inte shoppade, gick på museér eller i parker så njöt vi av god mat och vacker omgivning. 
En bild säger mer än 1000 ord och här har ni en hel del. :)
 
 
Personligt, Resor | |
#1 - - Cajsa:

Härligt! Du skriver ju så bra dessutom!! :D 👍

#2 - - Kajsa:

kul att läsa lite om amsterdam! funderar på om man kanske ska ta en weekend dit i sommar:)

Svar: Gör det, jag rekommenderar verkligen! :) underbar stad på alla sätt
Elin Sofia

Upp