Icedye - resultat

Igår tog jag upp och tvättade ur mitt tyg som jag färgade, och försökte ta några bilder åt er. 
 
Såhär såg det ut när isen smultit och alla färger blandats ihop...
 
...och här har ni resultatet!
Det var svårt att fota en exakt bild på hur resultatet blev med alla färger och så, men försökte redigera den lite.
 
Jag blev förvånad hur starka färger det blev och komplext mönster, när jag läste på nätet så stod det att när man färgar med is på siden så blir mönstret inte lika starkt/synligt och på Dylon påsen stod det att det blir ljusare färger när man färgar siden. Men jag tyckte det var roligt ändå när man läst länge hur man ska göra och sen gör det och får se resultatet!
Dock var känslan jag fick när jag såg hur det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, det blev lite sådär space-nebula-aktigt med färgerna och mönstret vilket inte alls var vad jag var ute efter. Jag tänker nog ändå använda det till min klänning annars blir den så vit och tråkig. Klänningen får ni se senare i ett annat inlägg.
 
Färgning | Ice dyeing, Silk, ice dye | | Kommentera |

Icedye

Idag testar jag att färga med is till min examensklänning, har läst om det på nätet och det lät inte speciellt svårt. Jag hade en tyg bit Siden Paj som jag tänkte att funkar bra, men att hitta rätt färg till siden var inte lätt här i stan. Men igår var jag till Vasa där jag hittade en Dylon färg som funkar till siden så jag köpte marinblå, violett och svart.
 
Först hade jag tyget i en vatten och salt blandning så den fick suga i sig saltet som gör att färgen tar fast i tyget. Så lag jag ut det i en grund bunke jag har och vecka ihop det lite som ni ser på bilden ovan.
 
Så lag jag över massa is ovan på tyget så det täckte allt.
 
Sen hade jag mask på och handskar och började strö över pulver färgen på isen. Det är bra att ha mask så man inte andas in pulvret.
 
Nu måste jag vänta tills i morgon för att se hur det gick, eftersom all is ska smälta. Jag hade testat tidigare med flytande färger på en bomullsbit men det blev till ingenting så det blir spännande och se vad det blir av det här!
 
 
Färgning, Sömnad | Ice dyeing, Is färgning, Paj, Siden | | Kommentera |

4 days

På måndag förra vecka klickade jag runt på the internet och kollade på skor och örhängen till examen. På asos hade jag hittat ett par skor tidigare och märkte att de var billigare än jag kommit ihåg och min storlek var low in stock!! Så jag var ju helt enkelt tvungen att beställa dem, så hittade ett par örhängen där också som jag diggade. Det var första gången jag beställde från asos och det stod "kommer sändas den 18:de Maj eller tidigare", och jag tänkte shit!! tänk om jag inte hinner få hem dem! 
Tur hade jag att de kom 4 dagar senare! 4!!! I say I'm pretty impressed! brukar ta typ 1 månad från H&M.... Så det var verkligen inte sista gången! 
 
Jag är så nöjd! Speciellt med skorna, de passar med i princip allt kommer defenitivt användas i sommar! 
 
 
Personligt | | Kommentera |
Upp